Vi genfandt kontakten til vores far

Vi genfandt kontakten til vores far
Af Louise og Mette, dørre til Mogens, 75 år – der lever med parkinson-demens
Vores far har haft parkinson i snart 12 år. Sygdommen gør, at det bliver sværere og sværere at håndtere de elektroniske kommunikationsmidler. Og når man som vores far har afleveret sit kørekort, er det ret essentielt for livsgejsten at holde den sociale kontakt ved lige med en brugervenlig telefon til ældre.

Tidligere oplevede vi, at det kunne være svært at komme igennem på telefonen til vores far. Det kunne være hvis telefonen var løbet tør for strøm, skulle genstartes og han havde glemt koden. Og sjældent kunne vi se andet end hans pande eller loftet, hvis vi forsøgte med videokald. Vores far ringede sjældent til os, da det kunne være svært at finde rundt i telefonens mange funktioner.

I dag, hvor han har fået en b-near® skærm, er der en helt anden nærhed og hyppig kontakt med os døtre, der bor langt væk fra Esbjerg. b-near® er nærmest blevet et centralt holdepunktet i stuen, og med skærmens faste plads foran lænestolen, er der altid god øjenkontakt. Vores kontaktbilleder dukker op på hans skærm hver morgen kl. 7, og det er nu næsten blevet fast rutine, at han ringer op og siger godmorgen.

Det giver bare e
n god og tryg start på dagen for os alle.

For børnebørnene betragtes b-near® som et sjovt stykke legetøj, og generelt oplever vi, at løsningen har øget vores fars livskvalitet. Vi kan slet ikke forestille os, at vores far skulle undvære den kommunikationskanal som en blevet en integreret del af det lille hjem. Hos b-near fandt vi den brugervenlig mobiltelefon til ældre.


 

Mange ældre udsættes for digital kriminalitet via deres telefon læs mere her.  

Hvis du også ønsker en ældrevenlig løsning - gå til b-near® shoppen eller læs om løsningen her

Nem opsætning læs mere her

Læs næste

Som forældre til Camilla er det dejligt at blive ringet op
b-near giver tryghed i hverdagen

KENDER I OGSÅ EN …

– som har et aktuelt behov for en brugervenlig b-near® skærm? Klik ind på shoppen og find den rette løsning – så er I igang om få dage.

Kom i gang med b-near