Fremmer kommunikation og tryghed. Fastholder og udbygger sociale kontakter

b-near® løsningen er designet til brugere med særlige behov. Med over 40 tilpassede funktioner, alle specielt udviklet til f.eks. mennesker med kognitive og/eller fysiske funktionsnedsættelser, imødekommer b-near løsningen de behov, som gængse digitale kommunikationsværktøjer ikke gør.

Data inkluderet

Tag bruger og skærm med på tur!

Med b-near kan brugeren være forbundet overalt i EU med data, som er inkluderet i abonnementet, eller globalt via WiFi. Det giver ikke kun tryghed for brugeren, men også fleksibilitet for dem, der tager brugeren med på tur, i sommerhuset eller på rejser.

Et lille tip: Husk en god powerbank, så skærmen kan holde strøm hele dagen.

FOR DEM DERHJEMME

b-near - et vindue til verden!

Del familiens øjeblikke gennem videoopkald med b-near. Forestil dig at vise din ældre mor eller far den fantastiske udsigt eller den hyggelige stemning fra dit feriested. Et videokald via b-near er uvurderligt for dem, der ikke kan være med på turen!

Bemærk: Opkald til b-near skærmen bruger data eller WiFi.

Hvordan fungerer b-near® løsningen?

Med b-near® løsningen får brugeren et sikkert og intuitivt hjælpemiddel til to-vejs videokommunikation med pårørende og fagprofessionelle. b-near® er designet med et simpelt interface, tydelige ikoner og forklarende tekster, der er nemme at se, forstå og tage i brug. Den enkle brugerflade gør det nemt at starte videoopkald, se billeder og videohilsner uden assistance fra andre.

1) Køb skærm - vælg cover + tegn et abonnement måned/år.

2) Hent den gratis ledsager app til din smartphone.

3) Følg vejledningen på din smartphone og b-near skærmen.

4) Inviter kontakter ind i det lukkede netværk. Ingen loft på antal.

5) b-near skærmen tænder automatisk når den tilslutes elnettet.

Fire udvalgte kernefunktioner

Synlig/ikke synlig

For at modtage et opkald fra skærmbrugeren, skal kontakter gøre sig synlige via b-near® appen på deres smartphone. Denne fleksible tilgang reducerer ikke kun antallet af mistede opkald, men giver også større frihed og fleksibilitet for pårørende. 

SOS/Tryghedsopkald

Direkte opkald til forhåndsgodkendt pårørende eller fagprofessionel. b-near løsningen viderestiller automatisk opkaldet mellem de kontakter, der har slået SOS til i deres app. Man aktiverer sig som SOS på selvvalgte dage. SOS knap er kun synlig, når ingen er synlige på skærmen.

Send fotos med besked og små hyggelige videohilsner

Kontakter knyttet til skærmbruger kan sende daglige beskeder knyttet til et foto og korte videohilsner. En
hyggelig og nyttig funktion, der hjælper hukommelse og minder
på vej. Vælg om beskeder ønskes slettet ved midnat, foto og video slettes ikke.

Orientering i tid og sted med mulighed for oplæsning

Klokkeslæt, dag, dato og år står øverst på skærmen. I bunden af skærmen vises oplysninger om sted, årstid, vejr, temperatur og vindforhold. Det gør det nemt for skærmbruger at holde styr på tiden, og kan være et kærkomment udgangspunkt for samtaler.

Alle funktioner i b-near skærmen er designet til specielle behov - modsat gængse digitale kommunikationsværktøjer.

Komplet funktionsoverblik er under udarbejdelse

Administrator for skærmbrugeren

Der vælges én kontakt, som skal
være administrator for skærmbrugeren. Administratoren kan via appen bl.a. invitere, fjerne og prioritere kontakter, samt administrere hvilke funktioner skærmbrugeren har adgang til.

b-near til b-near skærm

To “b-near” skærme kan nemt oprette forbindelse til hinanden. Administratorerne kan koble to skærme sammen. ”Tag videoopkald automatisk” er ikke for nuværende muligt.

Kontakt og synlighed

Fra ledsager appen kan godkendte kontakter ’tjekke ind” og gøre sig synlig på brugerens skærm, som herefter kan ringe op ved et enkelt tryk på et velkendt ansigtet.

Foto- og videogalleri

Hvis ingen kontakter er synlige kan b-near skærmen bl.a. fungere som et foto- og videogalleri.

Nem og intuitiv adgang til digital kommunikation

b-near® skærmen, er designet til at imødekomme de specielle behov, som personer med kognitive eller fysiske udfordringer møder, herunder talevanskeligheder, motoriske begrænsninger eller hukommelsestab. b-near® løsningen har over 40 tilpassede funktioner, der gør nærværende kommunikation enkel og tilgængelig hver dag for vores b-near® familier.

b-near® appen udgør den anden centrale del af løsningen. En administrator har mulighed for, på afstand, at administrere b-near® skærmen.

Bedre tid til faglighed og pleje. Inddrag de pårørende som en naturlig del af hverdagen

Digital svindel udgør i dag en alvorlig risiko. b-near® løsningen sikrer brugerens privatliv og sikkerhed ved udelukkende at tillade adgang til videoopkald for forhåndsgodkendte kontakter. Det lukkede netværk beskytter effektivt mod uautoriserede forsøg på kontakt.

b-near® løsningen overholder desuden alle bestemmelser i GDPR. Det sikrer fuld overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningen.

Bedre trivsel og øget selvstændighed

b-near giver brugeren af skærmen mulighed for selv at initiere og deltage i meningsfuld to-vejs videokommunikation uden at være afhængig af hjælp fra andre.

Vi har set og oplevet den glæde og motivation, der skabes, når skærmbrugeren får mulighed for at holde kontakten med familie og venner, deltage i aktiviteter og udtrykke sig selv, uden behov for støtte og professionel hjælp. Mange magiske øjeblikke ikke mindst dem, der skabes, første gang en bruger med særlige behov tager skærmen i brug.

Bedre tid til bedre pleje, er bedre velfærd for alle

Del omsorgsopgaverne naturligt mellem fagperson og pårørende, og oplev, hvordan b-near løsningen kan forbedre kommunikationen og dermed trivslen for alle parter. Med b-near løsningen er det nemt for skærmbruger at komme i kontakt med den fagprofessionelle og sine pårørende; også når der er behov for at bede om hjælp, hvilket er værdifuldt for mange og i særdeleshed for mennesker med høretab, hvor videokontakten gør det muligt at vise og forklare præcis, hvad der er brug for.

Lad b-near (et dedikeret hjælpemiddel), blive den forebyggende løftestang, der gør det nemt og enkelt at hjælpe på tværs. Med b-near kan man både dele omsorgsopgaverne mellem sig, løfte livskvaliteten og medvirke til at reducere risikoen for genindlæggelser.

Det kalder vi velfærd.

Quick set up guide

I vores Quickguide-bibliotek finder du step-by-step vejledning til, hvordan du opsætter og kommer i gang med b-near skærmen. Du kan også finde guides til, hvordan du downloader, opretter dig og bruger b-near ledsager-appen.

Udviklet i samarbejde med fagprofessionelle, brugere og pårørende

Ældre, afesi, demens, kognitivt- og fysisk udfordrede...

... og mange andre

b-near løsningen kan gavne alle, der har udfordringer med at bruge gængse digitale kommunikationsværktøjer som smartphones og tablets. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt b-near kan løse netop jeres behov, så kontakt os meget gerne, så vi kan tage en snak om mulighederne.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at komme i gang med b-near?

Hvis du ikke har fundet svar på dine spørgsmål om din b-near løsning i vores Quickguides eller på vores "Spørgsmål og svar" side, så er vi her for at hjælpe dig. Udfyld kontaktformularen på vores kontaktside med en kort beskrivelse af, hvad du har brug for hjælp til, så vil vi gøre vores bedste for at assistere dig hurtigst muligt.